POTPISAN UGOVOR ZA GRUPU 1 – IZRADA STUDIJSKE I PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA RCGO ORLOVNJAK – 17. prosinac 2019.

POTPISAN UGOVOR ZA GRUPU 1 – IZRADA STUDIJSKE I PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA RCGO ORLOVNJAK – 17. prosinac 2019.

Projekt izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak jedan je od strateški najvažnijih projekata na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Osnovna zadaća ovoga projekta je uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području ove dvije županije koji će pridonijeti očuvanju prirode i razvoju gospodarstva. Prvi korak ka ostvarenju toga cilja napravljen je jučer 17.12.2019. godine u Osijeku, potpisom Ugovora za Grupu 1  Izrada studijske i projektno-tehničke dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak potrebne za prijavu projekta u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Specifični cilj 6i1 - Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Budući da je već ranije, odnosno 31.07.2019.godine potpisan ugovor za Grupu 2 Usluga izrade projektno tehničke dokumentacije za pretovarne stanice, potpisom ugovora za Grupu 1 stekli su se uvjeti za početak izrade dokumentacije.
Ugovor su potpisali predsjednik Uprave tvrtke Ekos d.o.o. Osijek Ivan Hampovčan i član Uprave Zoran Pandža, a u ime Zajednice ponuditelja potpisnici su Zdravko Mužek, direktor Ekonerg d.o.o. Zagreb, Ana-Marija Vrbanek, direktorica IPZ Uniprojekt Terra Zagreb te Vjekoslav Abičić, direktor Hidroing d.o.o. Osijek. Potpisivanju su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro.
Za projekt izrade studijske i projektno-tehničke dokumentacije za RCGO Orlovnjak ukupno je osigurano 15.000.000,00 kuna koji će se u potpunosti sufinancirati  preko fondova EU  i domaćih izvora i to 85 % preko Operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a preostalih 15 % sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

 

Please publish modules in offcanvas position.