Opći podaci

EKOS za gospodarenje otpadom

 

EKOS d.o.o. za gospodarenje otpadom je trgovačko društvo u vlasništvu Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije koje je osnovano s ciljem uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije i gospodarenje otpadom u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom (u daljnjem tekstu: RCGO Orlovnjak).

Društvo je osnovano, kao županijsko komunalno trgovačko društvo, Odlukom o osnivanju trgovačkog društva EKOS d.o.o. za gospodarenje otpadom koju je Skupština Osječko-baranjske županije donijela na 4. sjednici održanoj 02. listopada 2009. godine. Do srpnja 2015. Osječko-baranjska županija je bila jedini osnivač i vlasnik ovog društva. U srpnju 2015. Skupštine Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije donijele su odluke kojima članom Društva postaje i Vukovarsko-srijemska županija. Društveni ugovor kojim su članovi Društva uredili svoje međusobne odnose potpisan je na Skupštini Društva koja je održana 10.rujna 2015. godine.

Tako su sada članovi Društva :

osjeckobaranjska    Osječko-baranjska županija, Osijek, OIB 10383308860 s poslovnim udjelom u nominalnom iznosu od 20.000,00 kn (slovima: dvadesettisuća kuna), uplaćen i preuzet u cijelosti u novcu prilikom osnivanja Društva, red.br.1.;

vukovarskosrijemska   Vukovarsko-srijemska županija, Vukovar, OIB 74724110709 s poslovnim udjelom u nominalnom iznosu od 11.700,00 kn (slovima: jedanaesttisućasedamsto kuna), uplaćen i preuzet u cijelosti u novcu prilikom povećanja kapitala, red.br. 2.

 

 

 

Djelatnost Društva je :  

  •    gospodarenje otpadom

 

Please publish modules in offcanvas position.