Novosti

Zainteresirana javnost i posjetitelji su se na ovogodišnjem 23. osječkom jesenskom sajmu održanom na sajamskom prostoru Pampas mogli upoznati sa projektom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Orlovnjak koji je u provedbi izrade studijsko-projektne dokumentacije.

Dana 01. rujna 2020. godine u Županijskoj vijećnici Osječko – baranjske županije održan je sastanak između Naručitelja (EKOS d.o.o.) izrade studijsko-projektne dokumentacije za  Regionalni centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak i Izvršitelja (Zajednica  gospodarskih subjekata – Ekonerg d.o.o., IPZ Uniprojekt Terra d.o.o., Hidroing d.o.o.) .

Od 06. do 08. ožujka 2020. godine, Osječki sajam d.o.o., pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka organizirao je 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam, koji se održao na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Šandora Petefija 204/a.
EKOS d.o.o. sudjelovao je u ovoj manifestaciji predstavljajući svoj djelokrug poslova i svakodnevne aktivnosti.

Dana 03. veljače 2020. u Županji, na odlagalištu otpada komunalne tvrtke Čistoća Županja, započeli su istražni radovi vezani za izradu studijske i projektno-tehničke dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Orlovnjak. Istražni radovi vezani su za izradu studije izvedivosti, a tome su prisustvovali  djelatnici tvrtke IPZ UNIPROJEKT TERRA d.o.o. iz Zagreba.
Istražni radovi podrazumijevaju sortiranje otpada na uzorku od 500-700 kg iz kamiona smećara, te utvrđivanje morfološkog sastava miješanog komunalnog otpada prosijavanjem na dva perforirana  sita veličine 40 mm i 20 mm.

Please publish modules in offcanvas position.