ČLAN UPRAVE NA KOORDINACIJSKOM SASTANKU CENTARA ZA GOSPODARENJE OTADOM KOD DRŽAVNOG TAJNIKA MILE HORVATA

ČLAN UPRAVE NA KOORDINACIJSKOM SASTANKU CENTARA ZA GOSPODARENJE OTADOM KOD DRŽAVNOG TAJNIKA MILE HORVATA

Dana 26.11.2018. godine u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike održan je sastanak državnog tajnika Mile Horvata i direktora i članova uprava centara za gospodarenje otpadom u vezi pripreme za sjednicu  saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode te rješavanja problematike centara za gospodarenje otpadom.

Sastanku su nazočili predstavnici svih centara za gospodarenje otpadom, a CGO Orlovnjak predstavljao je član Uprave dr. sc. Zoran Pandža. Osim navedenih, sastanku je nazočila i Maja Feketić, dipl. ing. građ., načelnica Sektora za fondove Europske Unije u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na sastanku se razgovaralo o trenutnim aktivnostima i budućim planovima vezano uz centre za gospodarenje otpadom, kao i o temama koje treba iznijeti pred saborski Odbor za zaštitu okoliša i prirode. Zaključeno je da na saborskom Odboru za zaštitu okoliša i prirode zajedničke stavove i gledišta svih centara za gospodarenje otpadom iznese predsjednik Udruge centara za gospodarenje otpadom Josip Grgić, a nakon toga će svi predstavnici centara imati priliku iznijeti svoje stavove i mišljenja.

Nakon toga, razgovaralo se o trenutnoj situaciji, odnosno o problemima koje imaju pojedini centri za gospodarenje otpadom. Budući da se centri nalaze  u različiti fazama izgradnje (neki su izgrađeni, neki su objavili natječaj za izgradnju, neki su objavili natječaj za izradu dokumentacije), različiti su i problem koje centri imaju i koji se ne mogu u riješiti jednim sastankom, ali raduje inicijativa Ministarstva zaštite okoliša i energetike da se češće organiziraju ovakvi sastanci kako bi se sustavnije pristupilo rješavanju tih problema.

Please publish modules in offcanvas position.